Güzelçamlı Featured

Rate this item
(1 Vote)
güzelçamlı9
Güzelçamlı bölgesi antik çağda, Pers İmparatorluğu'nun Anadolu 'yu işgali sonrasinda, aralarinda direniş amacıyla (Panionion) siyasi birlik oluşturan 12 lyon Kenti 'nin toplantı ve ayinler için bir araya geldiği, Poseidon Helikonios sunağının bulunduğu yer olarak ön plana çıkmıştir. Samsun dağı (Mykale) eteklerindeki ve küçük bir tiyatro şeklindeki sunak 1957-1958 de Yunan tarihi uzmanı Gerhard Kleiner 'in yönetiminde burada gerçekleştirilen kazılarla gün Işığina çıkartılmıştır. Bu anlamda,  bölge lyon kentleri konfederasyonu için sembolik bir başkent işlevi görmüştür.

Güzelçamlı Beldesi, Aydın İli Kuşadası İlçesine bağlı, Dilek Yarımadası Milli Parkı ile çevrili Kuşadası Körfezi’nin 23 km. güneyinde şirin bir tatil turizm beldemizdir. Güzelçamlı'ya İzmir - Kuşadası veya Aydın - Söke karayolunu izleyerek ulaşılır. Güzelçamlı Kuşadası arası 23 km. Güzelçamlı Söke arası 18 km.dir. Güzelçamlı'dan her iki (Kuşadası Söke) ilçeye ve bu ilçelerden Güzelçamlı'ya karşılıklı sefer yapan minibüs kooperatifleri vardır. Gün boyu sefer yapan minibüslerin karşılıklı seferleri engeç her yarım saatte birdir.

Güzelçamlı'ya Ankara, İstanbul dan ve Türkiye'nin diğer bir çok ilinden direkt seferler yapan onlarca ulusal firma ile Güzelçalı'ya ulaşabilirsiniz. Ayrıca Belde içinde hizmet veren şehiriçi - Milli Park minibüsleri ve taksi birlikleri ulaşım ihtiyacına cevap vermektedir. Güzelçamlı'ya havayoluyla gelenler İzmir Adnan Menderes veya Milas-Bodrum Havaalanlarını tercih etmelidirler. Deniz yoluyla gelenler için Kuşadası ve İzmir Limanları, demiryoluyla gelenlere ise Selçuk ve Söke istasyonları tavsiye edilir.

BAZI MERKEZLERE MESAFELER :

KUŞADASI              : 25 KM.

SÖKE                    : 18 KM.

EFES                    :  38 KM.

İZMİR                   :  110 KM.

MİLET                  :  45 KM.

DİDİM                  :  70 KM.

BODRUM               :  155 KM

DALAMAN             :  225 KM.

AFRODISIAS         :  220 KM.

PAMUKKALE          :  220 KM.

MİLAS BODRUM HAVALİMANI : 120 KM.

İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI : 95 KM.

Read 7450 times
More in this category: « Güzelçamlı'nın Tarihi

bann

gzlc logo

Copyright © 2012 - 2024 www.güzelçamlı.com Türkiye'nin Göz Bebeği Güzelçamlı'nın ilk ve tek portalı...

Makale Görünüm Sayısı
146825
.